Onko USB-muistitikku turvallinen?

USB-muistitikkujen suosio räjähti 2000-luvulla ja muistitikku oli hyvin haluttu tuote tietokoneen käyttäjien joukossa. Muistitikkuja käytettiin henkilökohtaisena tallennusvälineenä, johon tallennettiin omia tiedostoja, valokuvia, musiikkia ja elokuvia, mutta eniten kasvatti USB-muistitikku suosiota yrityksissä, jotka rupesivat tilaamaan muistitikkuja omalla logolla, tai kokonaan brändättynä omilla väreillä ja jopa logon, tai tuotteen muodoilla. Omalla logolla painettuja muistitikkuja käytettiin yrityksen tallennusvälineenä, yrityksen kuvastojen ja aineistojen jakovälineenä, sekä ihan liikelahjana. Hyvin suosittuja olivat ja ovat edelleen USB-muistikortit musiikin tallentamista ja jakamista varten, CD-levyjen sijasta.

Muistitikkujen raju suosio on jonkun verran pysähtynyt 2020 luvulla, sillä pilvipalvelut ovat haastaneet perinteiset tallennusvälineet. Lisäksi on muistitikkujen kautta ujutettu haittaohjelmia tietokoneisiin ja yritysten tietoverkkoihin. Tämä on luonut yrityksille haasteita ja sen takia monet yritykset ovat jopa kieltäneet ulkoisten tallenteiden, kuten USB-muistitikkujen käytön.

My Happy Logon vahva suositus onkin, että hankitte painetut muistitikut kauppiailta, joilla on sertifioidut tuotteet ja jotka eivät välitä kolmansien osapuolien muistitikkuja, jolloin alkuperästä ei voi olla varma. My Happy Logo valmistaa kaikki USB-muistitikut samassa tehtaassa ja jokainen tuote tarkistetaan sertifikaatin mukaisesti useita kertoja, ennen asiakkaalle lähettämistä.

USB-muistitikkujen_testaus

Kuvassa USB-muistitikkujen testaus

USB-muistitikuille on nykymaailmassakin paljon käyttöä, koska kaikkia tiedostoja ei haluta altistaa internetille, joten muistitikulle on edelleen käyttöä. Sen lisäksi, että brändätään asiakkaan logolla perus USB-tikkuja, löytyy meiltä myös useita ns. Secure USB-muistitikkuja, jotka voidaan suojata kryptauksen avulla. Saatavilla sormijäkitunnistimella, sekä numerokoodilla olevia turvamuisteja. Kaikki Secure USB-muistitikut voidaan luonnollisesti kaivertaa, tai painattaa asiakkaan omalla logolla.

USB-muistitikku_sormenjälki_tunnistimella

USB-muistitikku sormenjälki tunnistimella

 

USB-muistitikku_numerokoodilla

USB-muistitikku numerokoodilla